مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منكر؛ رابطه سبك زندگی عفیفانه با امنیت روانی و سلامت اجتماعی

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منكر استان اصفهان به نقل از خبرنگار مهر، حجت الاسلام مهدی بیاتی پژوهشگر و مؤلف كتاب سبك زندگی عفیفانه در برنامه «ریحانه» رادیو گفتگو پیرامون ابعاد مختلف سبك زندگی عفیفانه به گفتگو پرداخت.

1400/07/27
|
14:15

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منكر استان اصفهان به نقل از خبرنگار مهر، حجت الاسلام مهدی بیاتی پژوهشگر و مؤلف كتاب سبك زندگی عفیفانه در برنامه «ریحانه» رادیو گفتگو پیرامون ابعاد مختلف سبك زندگی عفیفانه به گفتگو پرداخت و اظهار داشت: به كار بردن كلمه عفاف در كلمه حجاب در بیشتر موارد باعث شده كه ما عفاف را به معنای پوشش و حجاب تلقی كنیم درصورتی كه معنای عفاف فقط پوشش و حجاب نیست.

وی با ذكر این نكته كه پوشش نیز یك مؤلفه مهم در حوزه عفاف محسوب می‌شود افزود: عفاف در معنای دقیق علمی و دینی به معنای خویشتن داری و قدرت خودكنترلی است.

نویسنده كتاب زیست عفیفانه اظهار كرد: فردی كه مهارت خودكنترلی جنسی دارد و می‌تواند هوس و تمایل و شهوت خود را كنترل و مدیریت كند یعنی فرد عفیف است.

حجت الاسلام بیاتی در مورد زیست عفیفانه گفت: بر اساس نكاتی كه در متون دینی ما ذكر شده عفاف فقط مخصوص خانم‌ها كه زیباتر و جذاب‌تر هستند نیست و بلكه مسئول عفت در خانواده و جامعه مردان هستند و باید پاسخگو باشند.

وی افزود: خداوند در وجود مرد استعدادی قرار داده كه می‌تواند محافظ خانواده و ناموس خود باشد و البته این ویژگی در مرحله اول نسبت به خانواده و در لایه دوم هم نسبت به خانواده بزرگ‌تر خود و بعد هم نسبت به محله و شهر و كشورش است.

این پژوهشگر یادآور شد: اگر ما مسئله غیرت را در سبك زندگی عفیفانه جا بیندازیم و مرد را مسئول بدانیم همین كار، پاكی و عصمت خانواده را تقویت می‌كند و ضمن خویشتن داری مرد، متقاضی فساد و فحشاء نیز عملاً از جامعه حذف خواهد شد.

حجت الاسلام بیاتی در مورد اصل تربیت جنسی كودكان به نتایج پژوهشی اشاره كرد و گفت: ما 11 هزار روایت در منابع شیعی و سنی در مورد این موضوع پیدا كردیم و این نشان از اهمیت تربیت جنسی است.

وی با اشاره به اینكه پدر و مادر و سیستم آموزش رسمی كشور در ارتقای سواد رسانه‌ای، خویشتن داری و خودكنترلی فرزندان موظف و مؤثر است، گفت: با توجه به اینكه كودكان و نوجوانان درك درست و عمیقی از مسائل جنسی ندارند باید چند قاعده را رعایت كنیم.

مؤلف كتاب سبك زندگی عفیفانه ادامه داد: اول اینكه زمانی را برای استفاده فرزند از فضای مجازی مشخص كنیم و بعد هم سیستم سخت افزاری و نرم افزاری را برای افراد در این سن و سال فیلتر كنیم و در مورد این مسائل هم آموزش‌های مناسبی را ارائه دهیم.

در ادامه، مهدیه شادمانی عضو هیئت علمی دانشگاه، نویسنده و فعال حوزه زنان گفت: سبك زندگی عفیفانه یعنی حد و حدودهایی كه یك زن در موقعیت‌های فردی و اجتماعی برای خودش در نظر می‌گیرد تا سلامت و امنیت روانی خود را تضمین كند.

وی افزود: اگر این موضوع را بدانیم كه ارزش زندگی عفیفانه خیلی بالاست و خداوند برای آن پاداش بزرگی قرار داده همه افراد به سمت این سبك زندگی سوق داده می‌شوند.

دسترسی سریع