خبرگزاری فارس: دپارتمانی برای بخش ICU در وزارت بهداشت وجود ندارد

رئیس بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینكه در وزارت بهداشت هیچ بخشی برای ICU در نظر گرفته نشده گفت: استاندارد جدیدی كه وزارت بهداشت صادر كرده هیچ همخوانی با بخش ICU ندارد و نظارتی روی آن نیز نیست.

1403/06/25
|
12:45

محمدرضا هاشمیان رئیس بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری در گفت‌وگو با فارس، در مورد مشكلات جامعه پزشكی بیان كرد: برای برخی رشته‌ها باتوجه‌به قدمت و شناختی كه نسبت به آنها وجود دارد، تجهیزات راحت‌تر شناسایی شده و در اختیار بیمارستان‌ها قرار گرفته است.
در وزارت بهداشت هیچ بخشی برای ICU در نظر گرفته نشده در حالی كه در سایر كشورها این بخش تعبیه شده است.
وی با بیان اینكه بخش ICU گران‌ترین بخش بیمارستان است افزود: مردم مبلغ زیادی به بیمارستان‌ها پرداخت می‌كنند اما چه میزان از فرایند آنها به‌صورت فوق‌تخصصی انجام می‌شود؟ استاندارد جدیدی كه وزارت بهداشت صادر كرده هیچ همخوانی با بخش ICU ندارد و نظارتی روی آن نیز نیست. مردم نیز از تمام فرایند آگاهی ندارند؛ لذا بیمارستان‌ها از نظر دستگاه‌ها و امكانات و وجود فوق‌تخصص رتبه‌بندی ندارند و همین موجب یك سردرگمی بزرگ در دانشگاه‌ها و تمام مراكز كشور شده است.
هاشمیان با ابراز تأسف از نبود ICU استاندارد در بیمارستان‌های كشور خاطرنشان كرد: دانشگاه‌های آموزشی كشور نیز زیر بار بخش ICU نرفتند چرا كه مشكلاتی از جمله تجهیزات و درآمد عامل آن است.
در برنامه وزیر جدید نیز در مورد ICU مطلبی وجود نداشته و به‌طوركلی تا امروز هیچ اتفاق خوبی در این حوزه ایجاد نشده است.
رئیس بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به ویزیت یكسان بیماران در مطب و در بالین گفت: تمام رساله‌های حوزه پزشكی كشور متعلق به آمریكاست و كدگذاری‌هایی كه وارد كشور شده ناهمگون نیست و با شرایط خاصی بومی‌سازی شده است.
درگذشته هیئت‌های علمی حق كار در بیرون را نداشتند و همین موجب كمبود پزشك در كشور شده بود. امروز به پزشك جوانی كه بیشتر از یك پزشك باتجربه در بیمارستان كار می‌كند حقوق داده می‌شود و به نظر می‌رسد تجربه و سابقه هیچ تأثیری در پرداخت‌ها ندارد. باید همه پزشكان هیئت‌علمی را بر اساس یك تعرفه دید و تنها ساعت حضور آنها با یكدیگر تفاوت داشته باشد. این روند مانع از كاركردن یك نخبه در بیرون می‌شود و زمانی كه وارد كار می‌شود درآمد كمتری به دست می‌آورد و حس كاركردن در بیمارستان نیز از او گرفته می‌شود و این مسئله هم ضرباتی را به آموزش و هم به درمان در بخش خصوصی وارد می‌كند.
وی همچنین ضمن درخواست از وزیر بهداشت جدید برای درنظرگرفتن بخشی ویژه ICU در وزارتخانه یادآوری كرد: اگر با مردم رابطه مالی وجود نداشته باشد روند بسیار مطلوبی است اما بیمه‌ها چنین توانایی را ندارند. تعداد بسیار كمی از جامعه پزشكی درآمد بالایی دارند. وزارت بهداشت و سازمان نظام‌پزشكی می‌توانند شرایط پزشكی را معقول‌تر كند.
این شخصیت با ابزار گلایه از برخورد نامناسب همراهان بیماران مطرح كرد: فرهنگ تهاجم با بیمارستان و پایوران درمان و پزشك در حال همه‌گیری است. اما متأسفانه این مسائل به‌درستی در رسانه نمایش داده نمی‌شود.

دسترسی سریع