خبرگزاری ایسنا: به تنگه هرمز و سواحل مكران اشراف كامل داریم

معاون هماهنگ‌كننده ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: باید به منابع كف دریا توجه كنیم. خطوط مواصلاتی ما در بخش جنوبی و دسترسی به آب‌های آزاد بسیار اهمیت دارد كه مورد هجوم دزدهای دریایی نیز قرار گرفته بود. در این‌ رابطه باید امنیت برقرار باشد تا كشتی‌های نفتكش و تجاری ما به‌خوبی از این خطه عبور كرده و چرخه اقتصادی ما با مشكل روبرو نشود.

۱۴۰۳/۱۲/۲۲
|
۱۳:۰۵

به گزارش ایسنا، امیر دریادار حبیب‌الله سیاری درباره رزمایش سه‌جانبه ایران، چین و روسیه اظهار كرد: بحث دریا بسیار بااهمیت است و در یك جمله، منبع ثروت و قدرت است. كشورهایی كه به دریا راه دارند یا ندارند، به فكر استفاده مطلوب از دریا هستند. ما منابع متعددی در دریا داریم، به ویژ] اینكه از شمال و جنوب به دریا راه داریم.

وی افزود: بالغ بر ۹۰ درصد صادرات و واردات در كشورهایی كه به دریا راه دارند، از طریق آب انجام می‌گیرد و امنیت راه‌های دریایی بسیار بااهمیت است.

سیاری با بیان اینكه سرتاسر سواحل خلیج‌ فارس در اختیار ماست و به تنگه هرمز و سواحل مكران اشراف كامل داریم، افزود: مرزهای جنوبی و حفاظت از آن برای ما بااهمیت است و باید این كار را به‌خوبی انجام دهیم. همچنین باید به منابع كف دریا توجه كنیم. خطوط مواصلاتی ما در بخش جنوبی و دسترسی به آب‌های آزاد بسیار اهمیت دارد كه مورد هجوم دزدهای دریایی نیز قرار گرفته بود. در این‌ رابطه باید امنیت برقرار باشد تا كشتی‌های نفتكش و تجاری ما به‌خوبی از این خطه عبور كرده و چرخه اقتصادی ما با مشكل روبرو نشود.

وی خاطرنشان كرد: از سال ۸۶ كه رهبری دستور دادند در عرصه دریاها خاصه خلیج عدن و باب المندب حضور یابیم، این اتفاق افتاده و تا امروز اجازه ندادیم مشكلی برای امنیت دریایی ما به وجود آید.

سیاری همچنین دیپلماسی دریایی را از دیگر الزامات دانست و افزود: برخی كشورها مدعی هستند كه باید در آب‌های ما ایجاد امنیت كنند؛ ولی ما بارها اعلام كردیم برقراری امنیت توسط كشورهای منطقه صورت می‌گیرد و نیازی به حضور سایرین نیست؛ بنابراین امنیت منطقه به دست ماست و ما از توان خوبی برای برقراری امنیت برخورداریم.

وی رزمایش‌های مشترك را نیز كمك‌كننده دانست و افزود: رزمایش مركب كنونی با حضور چین و روسیه صورت می‌گیرد و دو كشور بزرگ دنیا كه از توان بالای دریایی برخوردارند، در سواحل ما و شمال اقیانوس هند و با محوریت ایران رزمایش مركب انجام دادند كه نشان می‌دهد امنیت دریایی باید برقرار باشد. این دو كشور ایران را به‌عنوان محور قبول دارند كه مشخص می‌كند توان دریایی ما بسیار بالا رفته و حتی به‌تنهایی توان برقراری امنیت را در منطقه داریم.

سیاری در ادامه مصاحبه با رادیو گفت‌وگو، از اعزام ناظران ۱۵ كشور به این رزمایش سخن گفت و افزود: اینها در سال‌های آینده علاقمند به اعزام شناور خواهند بود. این مسئله اقتدار دریایی كشورهای منطقه را برقرار می‌سازد. همچنین این رزمایش پیامی روشن دارد تا دیگران احساس نكنند كه خواهند توانست در این منطقه، امنیت را برای ما به ارمغان آورند چون ما احتیاجی به كمك دیگران نداریم.

معاون هماهنگ‌كننده ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره نگاه‌های جهانی به این رزمایش گفت: كشورهای فرامنطقه‌ای كه نگاهی مثبت دارند، شاهد امنیت خطوط مواصلاتی در جهان خواهند بود. كشورهای دیگر هم خواستار ناامنی هستند تا دیگران به آن‌ها نیاز پیدا كنند. اینها چوب لای چرخ می‌گذارند و كشورهای منطقه را نیازمند خود می‌سازند.

سیاری افزود: این رزمایش مقابله با چنین نگاهی از سوی كشورهای استكباری است و الحمدلله توان دریایی كشورهای منطقه ارتقاء یافته است.

دسترسی سریع