سواد خبری | شرطیسازی از طریق كلیشهسازی و همنشینی
وارونگی اخبار مربوط به اسلام و تروریست
شرطیسازی یعنی ایجاد مجاورت بین دو پدیده غیرهمانند، بهطوریكه بعد از ایجاد مجاورت، بهمحض مواجهه با یكی از آن پدیدهها، دیگری در ذهن یادآوری شود كه این كار معمولاً از طریق تكرار میسر میشود. مثال ساده این موضوع، مجاورت روپوش سفید پرستار و احساس درد آمپول در كودكان است. درواقع وقتی دو یا چند حامل پیام (صوت، تصویر، كلمه و...) بهصورت مكرر در كنار هم قرار گیرند، بار مفهومی و معنایی آن به پیام همنشین تسری مییابد.
زنجیرههای رسانهای غربی از هیچ اقدامی برای بدنام كردن مسلمانان و القای رعب و وحشت از این دین آسمانی فروگذار نكردهاند. «داعش» با نام جعلی «دولت اسلامی عراق و شام» اعلام حضور كرده است اما آنچه از داعش سر میزند كمترین شباهتی به «دین اسلام» ندارد.
در چند سال اخیر كه این گروه تروریستی به عامل وحشت در سراسر دنیا شناخته میشود، باوجوداینكه تمام مذاهب اسلامی این افراطیون را تكفیر كردهاند، بازهم شاهدیم كه رسانههای غربی در گزارشات خود، از نام «دولت اسلامی» برای این جنایتكاران استفاده میكنند. ازجمله تلویزیون و سایت بیبیسی فارسی همواره برای پوشش اخبار خود در مورد گروه تروریستی «داعش» از عبارت «دولت اسلامی» استفاده كرده است. قطعاً استفاده از این كلمات صرفاً در راستای موج «اسلام هراسی» بوده و چنین رفتاری با هدف بدنام ساختن دین اسلام بروز میكند.