خبرگزاری مهر: نظرسازی و انتشار نظرسنجی‌های كاذب انتخاباتی جرم است

رییس پلیس فتا فراجا گفت: انتشار نظرسنجی‌ها و یا نظرسازی كاذب كه از مجازی غیررسمی انعكاس پیدا می‌كند و مبدا آن مشخص نیست، در خصوص انتخابات و نامزدهای انتخاباتی جرم است.

1403/04/11
|
12:15

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا گفت: ما با یكی از بزرگترین رویدادهای جمهوری اسلامی پیش رو هستیم و این حماسه، مكمل حماسه پرشور و بی‌نظیر در بدرقه شهدای خدمت خواهد بود.

وی تصریح كرد: تنظیم فعالیت كاربران باید بر مبنای قوانین باشد. كاربران باید دقت كنند كه انتشار و بازنشر هرگونه محتوا به منظور تشویق، تحریك و یا ترغیب در خصوص كاهش و تحریم مشاركت دارای معاذیر قانونی و جرم است‌. همچنین دعوت به تجمع و تحصن و یا هر اقدامی كه اخلال در انتخابات را به همراه داشته باشد و در فضای سایبر انجام شود جرم محسوب می‌شود.

وی افزود: بازنشر و انتشار یكسری نظرسنجی‌ها و یا نظر سازی كاذب كه از مجاری غیررسمی انعكاس پیدا می‌كند و مبدا آن مشخص نمی‌باشد، در خصوص انتخابات و یا نامزدهای انتخاباتی و یا انتشار مطالب علیه نامزدهای انتخاباتی تخریب، تهمت، توهین، افترا و بیان مطالب غیرواقع و یا غیراخلاقی‌هایی كه در خصوص حریم شخصی نامزدها می‌تواند اتفاق بیفتد جرم است.

رئیس پلیس فتا گفت: انتشار محتوای در خصوص تطمیع، ترغیب و یا تهدید افراد به خرید و فروش آرا و یا انتشار محتوا برای ایجاد رعب و وحشت برای كسانی كه می‌خواهند رأی بدهند. همچنین انتشار محتوا در خصوص نتایج آرا، شمارش آرا و نتایج انتخابات خارج از مراجع صلاحیت‌دار، این محورهای اصلی است كه كاربران در مواجه با اخبار و مطالب گفته شده دقت لازم را انجام دهند و به مراجع اصلی خبر توجه كنند.

رئیس پلیس فتا فراجا عنوان كرد: نقدهای سازنده برای یك انتخاباتی كه باید با رقابت سالم و مشاركت برگزار شود لازم است. البته قانون اعلام كرده كه یكسری شبكه‌های اجتماعی توسط قانون فیلتر شده كه باید این موارد رعایت شود. البته در حال حاضر فضای انتخابات خوب و آرام است و تاكنون شكایت زیادی در این رابطه نداشتیم چون در این سال‌ها چندین انتخابات داشتیم و قوانین تعریف شده و كاربران هم آگاه شدند كه اخبار دروغ و صحیح را تشخیص دهند.

وی در یك برنامه رادیویی ابراز كرد: با توجه به اینكه حوزه فضای سایبر در تمامی سطوح اجتماعی و حوزه‌های دولتی و خصوصی ما نفوذ پیدا كرده، لزوم افزایش سواد رسانه‌ای حتمی است. هر وزارتخانه‌ای دارای شرح وظایفی است كه در فضای سایبر هم آن وظایف را برعهده دارد و افزایش سواد رسانه مردم در آن حوزه نیز به عهده همان دستگاه است، یعنی توزیع امنیت در فضای سایبر باید بین تمام حوزه‌های دارای مسؤولیت انجام شود و به همان ترتیب نیز افزایش سواد رسانه مردم انجام شود.

دسترسی سریع