خبرگزاری آنا: نوشت‌افزارها هم هیبریدی شد

تولیدكننده نوشت افزار با اعتقاد بر این كه توزیع و تولید از یكدیگر متاثر هستند، گفت: در سال‌های اخیر با مسئله هیبریدی شدن دفاتر كار و مصارف دانش آموزی رو به رو هستیم. امروز دفاتر به سمت لوازم الكترونیكی شدن می‌رود و هوش مصنوعی هم در این روند بی تاثیر نبوده است.

1403/06/13
|
11:30

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محسن گلستانی، رئیس اتحادیه صنف نوشت‌افزار تهران در برنامه صبح وگفتگو یكی از علت‌های افت تقاضا برای نوشت افزار را تغییر فرهنگ دانست و افزود: بحث اقتصادی موجب مدیریت مردم در امر مصرف نوشت افزار شده است.

وی افزود: از 15 شهریور تا 15 مهر شاهد پیك تقاضا بودیم كه امروز به طول سال تغییر كرده، یعنی به جای این كه خانواده یك جعبه 12 تایی خودكار خریداری كند، نیاز دانش آموزان را در طول سال تامین می‌كند.

گلستانی همچنین تاكید كرد، دانش آموزان نسبت به گذشته بیشتر مراقب نوشت‌افزار خود هستند و لذا باید نوعی بحث فرهنگی را نیز در كاهش تقاضا در ابتدای سال لحاظ كرد.

وی در عین حال افت قدرت خرید مردم را انكار نكرد و ادامه داد: سطح درآمدی مردم افت كرده و حجم خرید لوازم التحریر هم متناسب با این درآمد كاهش پیدا كرده و لذا ما هر سال افسوس می‌خوریم.

نوشت افزار هیبریدی

در ادامه عالی پور، تولیدكننده نوشت افزار با اعتقاد بر این كه توزیع و تولید از یكدیگر متاثر هستند، خاطرنشان كرد: در سال‌های اخیر با مسئله هیبریدی شدن دفاتر كار و مصارف دانش آموزی رو به رو هستیم. امروز دفاتر به سمت لوازم الكترونیكی شدن می‌رود و هوش مصنوعی هم در این روند بی تاثیر نبوده است.

وی افزود: هیبریدی شدن دفاتر بر مصرف خودكار و كاغذ تاثیر دارد و در نهایت پیش‌بینی می‌شود بین 5 تا 15 درصد ملزومات نوشت افزار از این فضا متاثر شوند.

عالی‌پور تاكید كرد: كالاهای نوشت‌افزار فانتزی یا تكمیل سازها در جهان توسعه پیدا كرده است، خاصه در كشورهایی كه ضریب جینی، تاثیرات مثبت را نشان می‌دهد. البته نوشت افزارهایی كه كالای ضروری محسوب نمی‌شود با اقبال كمتری رو به رو هستند و دفاتر هیبریدی تاثیر گذار بوده است.

وی افزود: ما همچنان در حوزه تولید متعهد هستیم و تلاش می‌كنیم در بازار شاهد نقصی نباشیم و این كار نیز عملیاتی خواهد شد.

عالی پور خاطرنشان كرد: اگر تولید كننده را ضعیف نگه داریم، با قیمت گذاری دستوری یك سوی موازنه كنترل می‌شود، ولی از هر كس كه ادعای تغییر قیمت را دارد، باید پرسید آیا كالای پتروشیمی هم با قیمت گذاری دستوری ارائه می‌شود؟

وی درباره افزایش قیمت لوازم التحریر گفت: دست مزدهای قانونی دو برابر سطح روتین افزایش یافته، ولی باز هم نیروهای كار راضی نیستند.

عالی‌پور در بخشی دیگر درباره فروش آنلاین هم گفت: ما مجبور هستیم هر جایی كه تقاضا وجود دارد، حضور پیدا كنیم ولی قیمت ما زیر نرخ بازار نیست.

وی افزود: تقاضا می‌كنم كانال‌های توزیع فروشگاه‌های زنجیره‌ای كار نكنند و فروش مدارس هم بسته شود تا بقای ما تضمین گردد.

دسترسی سریع