مدیركل مراكز مشاوره خانواده سازمان بسیج مستضعفین گفت: در این مراكز با تعرفههای پایین تر از مصوب محاسبه میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر، نبی فتاحی مدیركل مراكز مشاوره خانواده سازمان بسیج مستضعفین و عضو هیئت علمی دانشگاه درباره اقدامات بسیج در حوزه خانواده و سبك زندگی اظهار داشت: از حوالی 2 سال گذشته در معاونت اجتماعی سازمان بسیج و به منظور كاهش آسیبهای اجتماعی و به ویژه آسیبهای مربوط به خانواده، مركزی راه اندازی شده كه برای اولین بار در شهر قم با نام مركز خانواده مهر آغاز به كار كرد تا بتوان میزان آسیبهای اجتماعی جامعه را كاهش داد؛ مراكز مهر توسط سپاه و بسیج فراهم شده و خوشبختانه در طول این 2 سال كارهای مفیدی انجام داده و تا حدی توانسته میزان طلاق را در جامعه كاهش و رویكرد پیشگیرانه را بهبود ببخشد.
وی رویكرد اصلی مراكز مشاوره مهر را پیشگیری دانست و ادامه داد: در ایران به جای آنكه بیشتر روی آموزش و پیشگیری متمركز شود، به درمان پرداخته و همین موجب شده پیشگیری اولیه در كشور نادیده گرفته شود. تا امروز حدود 190 مركز در سراسر كشور راه اندازی شده كه اقبال عمومی خوبی نیز نسبت به آن شكل گرفته است.
فتاحی با اشاره به رویكرد مراكز مشاوره تشریح كرد: در مراكز عادی تعرفهها بالاست و خانوادهها نمیتوانند از عهده آن برآیند. لذا اقبال به این مراكز برای افرادی میسر است كه توانایی مالی داشته باشد. اما در مراكز مهر این مسائل دیده شد و مكان آن توسط سپاه و بسیج فراهم شده و مشاور دغدغهای بابت پرداخت هزینه اجاره ندارد و خدمات ارائه شده در این مراكز با تعرفههای پایینتر از مصوب محاسبه میشود. برای خانوادههای بسیجی و سپاهی نیز این تعرفه كمتر میشود و برای افرادی با شرایط مالی ضعیف نیز مشاوران مختلف وجود دارد.
به گفته مدیركل مراكز مشاوره خانواده سازمان بسیج مستضعفین در هر شهرستان و استان متناسب با تعداد جمعیت، مراكز مشاوره خانواده مهر وجود دارد. افراد میتوانند با جست جو كلمه خانواده مهر برای روی سایت سازمان بسیج این مراكز را در شهر و استان خود پیدا كنند.
فتاحی گفت: در مراكز خانواده مهر، افرادی كه جذب شدهاند مدرك روانشناسی داشتهاند و این اولین شرط برای ورود افراد متقاضی به این مراكز است. همچنین مشاورانی كه تمایل دارند با این مركز همكاری داشته باشند نیازی نیست با سازمان بسیج كشور ارتباط برقرار كنند بلكه میتوانند به بسیج یا سپاه شهرستان خود مراجعه كنند.
وی در مصاحبه با رادیو گفتوگو با اشاره به 3 سطح روان درمانی در روانشناسی خاطرنشان كرد: بسیاری از مراجعین تنها نیاز به راهنمایی دارند و این اولین سطح روان درمانی است. اگر مردم در این مرحله راهنماییهای اشتباه دریافت كنند، تبعات سنگینی را متحمل خواهند شد. لذا مردم باید آگاه باشند و آموزشهای لازم را دیده باشند. مردم نباید به همه روانشناسان به ویژه افرادی كه در فضای مجازی فعالیت میكنند اعتماد كنند. هر یك از شهرستانها میتوانند سامانهای طراحی كرده و خدمات مشاورهای را به صورت برخط انجام دهند ولی تا امروز یك سامانه فعال در كشور وجود ندارد اما تا پیش از سال جدید، روند آن طی خواهد شد.
فتاحی فرزندپروری را امری را سخت دانست و گفت: اگر پدر و مادر آگاهی لازم را داشته باشند فرزندپروری را به راحتی انجام میدهند. لذا والدین باید توانمندیهای فرزندان خود را بشناسند و آموزشهای لازم را از كلاسهای آموزشی دریافت كرده و بر اساس آن فرزند خود را تربیت كنند. وظیفه والد علاوه بر مراقبت از بعد جسمانی كودك مراقبت از بعد روانشناختی كودك است.
وی افزود: در گذشته خانوادهها فرزندان خود را برای ارتقا توانایی حل مسائل به مهدهای كودك و مدارس میفرستادند. امروز در دنیا در كنار توانایی حل مسائل، هوش هیجانی نیز وجود دارد كه 90 درصد رضایتهای ناشی از این هوش است.
این مقام مسئول اذعان كرد: تا امروز شرایطی فراهم نشده كه بتوان همه افراد جامعه را تحت پوشش قرار داد. متأسفانه در این بعد خلأ وجود دارد. البته گامهای مؤثری در این زمینه برداشته شده تا افراد بتوانند با استفاده از خدمات بیمهای از خدمات مشاورهای بهره بگیرند. به دنبال همكاری با صدا و سیما و سازمان تبلیغات هستیم تا این مراكز بیشتر شناسانده شوند كه تا پیش از سال جدید این امر و همچنین افزایش تعداد مراكز انجام خواهد شد.