پایگاه خبری پزشكان و قانون: بیماری اصلی زنجیره تامین دارو، نقدینگی است

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران گفت: امروز بیش از 3 هزار میلیارد تومان چك برگشتی داروخانه وجود دارد و متاسفانه با سیاست غلط افزایش تعداد داروخانه‌ها بر كمبودها و ایجاد انبارهای دارویی بیشتر و برگشت خوردن چك‌های داروخانه‌ها نزد پخش كننده اضافه شده است.

1403/08/30
|
07:27

به گزارش پایگاه خبری پزشكان و قانون (پالنا)، محمدرضا كشاورز با اظهار تأسف از شرایط نامطلوب دارو در كشور گفت: تمایل به سرمایه گذاری در بخش دارو به شدت كاهش یافته كه دلیل آن نا كارآمدی سیاست گذاری ها و بیمار بودن این بخش است، بیماری اصلی زنجیره تأمین نقدینگی است، امروز حجم مطالبات شركت‌ها از مراكز دولتی به مرز بیش از 30 هزار میلیارد تومان رسیده است. ماهیانه باید 2.5 همت توسط بیمه‌ها به زنجیره تأمین بازگردد كه این اتفاق رخ نمی‌دهد.

وی افزود: امروز بیش از 3 هزار میلیارد تومان چك برگشتی داروخانه وجود دارد و متأسفانه با سیاست غلط افزایش تعداد داروخانه‌ها بر كمبودها و ایجاد انبارهای دارویی بیشتر و برگشت خوردن چك‌های داروخانه‌ها نزد پخش كننده اضافه شده است. اثرِ بخشی از كمبودهای دارویی به شركت‌های تولیدی نیز منتقل می‌شود چرا كه اگر این شركت‌ها نتوانند سرمایه لازم را تأمین كنند حتی با وجود تخصیص ارز، امكان خرید ارز برای شركت‌های تولید كننده برای خرید مواد اولیه وجود نخواهد داشت كه در نهایت موجب می‌شود بسیاری از داروهای بسیار عادی در بازار كم شوند.

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران ضمن تاكید بر جداسازی سرفصل ردیف حساب دارو و تجهیزات از سایر حساب‌ها تصریح كرد: در بیمارستان‌های دولتی به دلیل مشكلات منابع، درآمد فروش از دارو و محصولات را در سرفصل‌هایی مانند حقوق پرسنل و نگهداشت بیمارستان هزینه می‌كنند و این روند فاجعه است. به همین دلیل بیمارستان‌های دولتی بعضاً به شركت‌های دارو یی بدهكار هستند و توان پرداخت ندارند.

كشاورز از مشكلات بخش خدمات بیمارستانها یاد كرد و گفت: منابع پایدار برای طرح دارویار یكی از مهمترین نكاتی است كه باید در بودجه به آن توجه شود، یكی از مهمترین مشكلات امروز این است كه ذخیره استراتژیك دارو دچار بحران است كه با توجه به جنگ اقتصادی نگرانی در مورد آن وجود دارد. دستور تأمین منابع برای آن داده شده اما اقدامی در این حوزه صورت نگرفته است، هدف از طرح دارویار عدم تغییر پرداخت از جیب بیمار بود، اما به دلیل ناپایداری منابع دارویار و عدم اجرایی شدن نسخه الكترونیك به صورت دقیق و كامل، پرداخت‌ها دچار تغییر شدند.

دسترسی سریع