خبرگزاری آنا: ساختمان‌ها مصرف كننده 50 درصد انرژی كشورند

مدیركل دفتر مقررات ملی و كنترل ساختمان راه و شهرسازی كشور ضمن تشریحِ ویرایش مبحث 19 تاكید كرد ساختمان‌ها در كشور مصرف كننده عمده انرژی در كشورند و این رقم به 50 درصد می‌رسد.

1403/08/30
|
14:22

به گزارش خبرنگارخبرگزاری آنا،حامد مانی فر با بیان این كه مقررات ملی ساختمان باید هر سه سال یك بار مورد بازنگری قرار گیرد، افزود: چالش‌های اجرایی سال‌های قبل باید مورد توجه قرار می‌گرفت و قانون به تدریج به سمت سخت گیری‌های بیشتر می‌رود.

مدیركل دفتر مقررات ملی و كنترل ساختمان راه و شهرسازی كشوردر ارتباط زنده تلفنی با برنامه رادیویی در مورد مبحث 19 همین شیوه حاكم بوده و نمی‌توان تصور كرد در حوزه انرژی هیچ اتفاقی رخ نداده است چراكه قطعا كار‌های جدی صورت گرفته كه عایق بندی پنجره و ساختمان از آن جمله اند ولی همه مباحث مورد نظر مبحث 19 اجرایی نشده است.

قانون چگونه مبحث 19 را حمایت كرده است
وی افزود: در ویرایش جدید، چالش‌های ویرایش كنونی را در 4 بخش بررسی كردیم تا دریابیم چرا ویرایش پنجم به اجرا نرسیده است و در این راستا باید‌ها و نباید‌های الزام آور در حوزه فنی را در نظر گرفتیم.همچنین باید مشخص شود قانون چگونه مبحث 19 را حمایت كرده است و از طرفی باید به بخش اقتصادی توجه نماییم یعنی در صورت صرفه جویی و كاهش مصرف، باید انگیزه‌های اقتصادی را در نظر گیریم.

وی با بیان این كه صرفه جویی باید به سمت مدیریت جریان انرژی در ساختمان پیش رود، افزود: باید اشكالات سیستم گرمایش و سرمایش ساختمان را سنجید و این گام مهمی در راستای كنترل انرژی در كشور است.

مانی فر از نظارت دوره‌ای هم سخن گفت و افزود: مهندسان ناظر در طول ساخت ساختمان باید اجرای مبحث 19 را كنترل كرده و در پایان كار هم باید این مهم را ارزیابی نمایند.

ویرایش مبحث 19 با توجه به اقلیم‌های مختلف كشور
وی گفت: در شرایط كنونی مبحث 19 كاملا تدوین شده و به تجهیزات مكانیكی و تاسیسات برقی بیش از گذشته پرداخته شده است؛ چراكه ساختمان‌ها 50 درصد انرژی كشور را مصرف می‌كنند و ضمن مصرف برق و گاز، دوگانه سوز هستند و از این جهت ساختمان مصرف كننده انرژی در كشور است.

مانی فر سیستم‌های تاسیساتی و سرمایشی را نیز عمده‌ترین مصرف كننده انرژی، در ساختمان عنوان كرد و افزود: در ویرایش مبحث 19 به اقلیم‌های مختلف كشور توجه كردیم، چون برآورد انرژی در اقلیم‌های مختلف كشور متفاوت است.

دسترسی سریع